News Alert! Stare de alertă şi carantinare pe regiuni din 15 iulie!

Data publicare: Marti, 14 Iulie, 2020 Total: 1833 accesari

News Alert! Stare de alertă şi carantinare pe regiuni din 15 iulie!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit luni seara, la un post de televiziune, despre evoluția epidemiei de coronavirus în România, în contextul în care zilnic se înregistrează tot mai multe cazuri, prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este „aproape iminentă”.

 

Se estimează că, în următoarele două săptămâni, se vor înregistra între 500 și 700 de noi cazuri de coronavirus. Astfel, anumite regiuni ar putea intra în carantină.

 

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă”, a afirmat Ministrul Sănătății.

 

Ministrul a menţionat că autorităţile erau pregătite de noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza numărului mare de persoane infectate.

”Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a explicat Tătaru.

 

Nelu Tătaru a adăugat că este posibil ca autoritățile să bage în carantină anumite localități

 

”La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie, în izolare, îşi consumă boala. Nemergând în mediul populaţional înconjurător nu fac acea transmitere şi atunci se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a mai spus Ministrul Sănătății.