Ministrul Transporturilor, vineri în vizită la Arad. Ce proiecte vor fi abordate

Data publicare: Vineri, 03 Iulie, 2020 Total: 1143 accesari

Ministrul Transporturilor, vineri în vizită la Arad. Ce proiecte vor fi abordate

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, va ajunge vineri la Arad şi la Timişoara. Anunţul vizitei a fost făcut într-o conferinţă de presă la sediul PNL Arad în cursul zilei de joi, de către preşedintele filialei Gheorghe Falcă.

 

Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, a anunțat că vineri se va semna un protocol între primăriile din Arad și Timișoara. Prin poziția mea de europarlamentar, pe lângă banii care au fost aduși pentru calea de rulare a trenului de medie viteză Curtici-Arad-Simeria, am putut solicita finanțare europeană și pentru a lega de acest culoar marile metropole. Adică Timișoara se leagă de acest culoar europeana declarat Falcă.

 

Pe lângă proiectul de medie viteză, reprezentanţii autorităţilor locale vor aborda în discuţiile cu Lucian Bode şi alte proiecte:
 

- Centura de Sud-Est Vladimirescu-Arad-Fântânele, proiect care are asigurată deja finanțarea din POR, dar se află pe lista de rezervă


- Drum expres Arad-Oradea, cu o centură a orașului Chișineu-Criș


- Un alt doilea inel de centură


Cu siguranţă, în discuţiile care vor avea loc, se va aborda şi subiectul: Aeroportul Arad. preşedintele C.J. Arad, Iustin Cionca a mai adus în discuţiile avute la minister problema Aeroportului arădean, una dintre soluţiile propuse de către autorităţile locale fiind o ideea mai veche, fuziunea cu Aeroportul Internaţional Timişoara care este deţinut de Ministerul  Transporturilor.

 

„Suntem singurul oraș conectat cu o autostradă spre Europa și singurul oraș conectat cu tren de medie viteză spre Europa. La Prefectură vom avea două tipuri de prezentări. Vom avea prezentări pe domeniul rutier. Se va prezenta ca studiul de fezabilitate legătura Arad-Oradea printr-un drum expres, ceea ce va însemna pentru Arad al doilea inel de centură. În cadrul acestui proiect vom realiza o centură a orașului Chișineu-Criș.  De fapt este un proiect pe care și Alianța Vestului l-a solicitat. Mâine vom vedea o prezentare a acestui proiect și sursa de finațare. Când se va finaliza și Centura de Sud Est, Aradul va fi singurul oraș din România, cu un inel 100% realizat. Discutăm de al doilea inel în zona Vest-Nord Est, pentru că la nivelul Consiliului Județean se va aproba finațarea unui studiu de fezabilitate din zona Horia până în zona Zimand, ca să legăm inelul de la Vladimirescu, Zimand, cu acest tronson al drumului expres Arad-Oradea” a conchis Gheorghe Falcă.

 

Programul vizitei  Ministrului Transporturilor

 

Vizita la Arad a domnului ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, va începe la fabrica Astra Vagoane Călători, la ora 12.30, sediul principal din cartierul Grădiște. 


La ora 14.30 în sala Ferdinand din Palatul Administrativ va avea loc o prezentare a proiectelor mari de infrastructură ale Aradului iar domnul ministru va susține o conferință de presă.

 

La finalul evenimentului ministrul Transporturilor va face o vizită  pe șantierul reabilitării căii ferate Arad-Deva, în zona Bata, unde se construiește un tunel feroviar.