S-a reluat licitația pentru modernizarea a 20 de tramvaie vechi din Arad

Data publicare: Joi, 25 Iunie, 2020 Total: 1774 accesari

S-a reluat licitația pentru modernizarea a 20 de tramvaie vechi din Arad

„A fost necesară reluarea procedurii de achiziţie publică pentru că nu au existat oferte“, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

A doua licitaţie a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar ofertele companiilor interesate pot fi depuse până în 9 iulie, când vor fi deschise de către autorităţi.

Pentru recondiţionarea tramvaielor s-a prevăzut un buget de 15,6 milioane de lei (circa 3,2 milioane de euro), adică sub 800.000 de lei pentru fiecare garnitură. Această valoare ar putea scădea, în urma licitaţiei, în cazul în care vor exista oferte.

Modernizarea tramvaielor face parte dintr-un proiect mai mare, numit „Modernizare sistem de transport public cu tramvaiul în municipiul Arad – traseu strada Pădurii între strada Abatorului şi strada Conduraşilor“, cu o valoare totală de 24 de milioane de euro, din care peste 21 de milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute anul trecut.

Proiectul îşi propune dezvoltarea unui sistem de transport public de călători „atractiv şi eficient“, prin achiziţia a opt tramvaie noi şi modernizarea a 20 de garnituri vechi, modele GT-6 şi GT-8 construite în anii construite între anii 1960 şi 1967. Se mai are în vedere achiziţionarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing) şi a unor sisteme de management a traficului.

 

sursa: Agerpres