Accident grav între Sântana şi Zimandu Nou cu victimă încarcerată. Intervine elicopterul SMURD!

Data publicare: Miercuri, 24 Iunie, 2020 Total: 8610 accesari

Accident grav între Sântana şi Zimandu Nou cu victimă încarcerată. Intervine elicopterul SMURD!

Miercuri seara, în jurul orei 18.30, a avut loc un accident rutier între pe Drumul Judeţean DJ791, între localităţile Sântana şi Zimandu Nou.


În accident au fost implicate două  autoturisme, rezultând cinci victime, dintre care două femei şi trei bărbaţi, două dintre victime rămânând încarcerate.


La accident au intervenit o ambulanţă SMURD TIM Arad, 1 SMURD CURTICI,  elicopterul SMURD, un echipaj descarcerare uşoară cu 8 subofiţeri, un echipaj medical SAJ B Sântana, un  ASAS SVSU Santana cu 4 voluntari.

 

Cele două victime sunt femei incarcerate, una dintre ele aflându-se în stop cardio-respirator, iar cea de-a doua prezentând o fractură la umar, constienta. Celelalte trei victime, bărbaţi, sunt constiente.

 

Echipajul SMURD elicopter transportă la Upu Arad una dintre victimele rămase încarcerate, o femeie de aproximativ 30 de ani,  care prezenta o fractură la umăr, cea de-a doua victima aflată în cardio-respirator este predata echipajului medical SMURD Tim Ar care execută manevre de resuscitare la fața locului.

Celelalte trei victimje, bărbaţi, sunt evaluati de echipajul SAJ prezent la locul accidentului, apoi vor fi transportati la UPU Arad.

 

DJ 791 a fost blocat.


Update: Din primele cercetări efectuate la locul accidentului, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 18.30, o femeie de 46 de ani, din Sântana, a condus un autoturism pe DJ 791, dinspre Zimandu Nou, înspre Sântana, iar în timpul efectuării unei depășiri neregulamentare a observat că din sens opus se apropie un alt autovehicul.

 

Femeia a virat brusc la dreapta, iar mașina a intrat în derapaj, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Almaș.

 

În urma impactului a rezultat decesul unei femei de 31 de ani, pasageră în primul autoturism și rănirea ușoară a conducătoarei autoturismului.

 

De asemenea, au fost răniți ușor șoferul autoturismului lovit și alți doi bărbați din același vehicul, în vârstă de 32, respectiv 45 de ani.

 

„Conducătorii auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.