Vernisaj “O dată artistă, mereu artistă”

Data publicare: Miercuri, 17 Iunie, 2020 Total: 975 accesari

Vernisaj “O dată artistă, mereu artistă”

""O dată artistă, mereu artistă"
de Claudiu Cobilanschi


Deschidere: 18.06.2020 18:00-21:00



Într-o reprezentare foarte firească a artistului în lumea sa, Claudiu a căutat practicieni care dețin și lucrează în ateliere proprii. Unii au colaborat cu galerii de artă contemporană sau comerciale, au fost implicați la un moment dat în proiecte culturale, au practicat diverse forme de curatoriat sau au încercat diferite abordări. Alții au rămas intenționat repetenți pentru a nu fi dați afară din școală și s-au ferit de o carieră în publicitate.


Vă invităm la spațiul Indecis joi de la ora 18:00 pentru a vedea împreună o serie de video interviuri despre ce a însemnat pentru acei artiști perioada imediat după absolvire. Cum au înțeles ei că trebuie să continue, cât timp ar trebui să continue, ce au făcut între timp și cu ce fel de situații asemănătoare s-ar putea identifica în 2020 noii absolvenți de arte plastice? Interviurile devin aici un instrument pedagogic care vorbește despre academie dar și despre individ sau grupuri în relație cu realitatea socială. Este un proiect în continuă actualizare care poate fi aplicat on-demand în orice context.


Claudiu Cobilanschi este artist, lucrează cu fotografie și video, trăiește în București. Seria de interviuri cu artiști și artiste care au absolvit școala de arte în urmă cu 10-20 ani și care au o practică activă astăzi este unul dintre ultimele sale proiecte. Scopul este de a afla cum arăta peisajul de oportunități pentru tineri absolvenți în perioada aceea versus cum arată acesta acum și de a prezenta aceste mărturii noilor generații.


Expoziția "O dată artistă, mereu artistă" este organizată de Indecis împreună cu Lapsus, spații ce fac parte din Hyperdome, o platformă a cărei misiune este de a crea un context mai amplu pentru cercetare artistică în spații artist-run din Timișoara și de a face vizibilă cultura independentă. Hyperdome este gestionată de Asociația Lapsus, și e un proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.