Gheorghe FALCĂ: Sunt alături de ambasadorul nostru Marius Lazurca

Data publicare: Miercuri, 17 Iunie, 2020 Total: 1180 accesari

Gheorghe FALCĂ: Sunt alături de ambasadorul nostru Marius Lazurca

Ambasadorul României la Budapesta, arădeanul Marius Lazurca este supus în ultimele zilei unor atacuri venite din partea ministrului de externe Peter Szijjarto. Lazurca i-a luat apărarea unei deputate a opoziției din Ungaria, fiind mai apoi atacat chiar de ministrul de externe de la Budapesta.

„Marius Lazurca, ambasadorul nostru la Budapesta, este supus în aceste zile unor atacuri cel puțin surprinzătoare. Politețea, toleranța și solidaritatea, valori care guvernează diplomația statelor europene, sunt abandonate de către ministrul de externe al Ungariei tocmai pentru a discredita un gest de solidaritate umană, normal și necesar în aceste vremuri, făcut de diplomatul nostru. Mă simt alături de arădeanul Marius Lazurca, pe care îl cunosc bine, și știu că valorile pe care le împărtășim aici, în Arad, toleranța și politețea, curajul de a spune adevărul, îl vor ghida să acționeze cu înțelepciune și fermitate și mai departe, în aceste zile, ca și în întreaga și excelenta sa carieră diplomatică.

Arădeanul Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta, este din păcate în mijlocul unui atac diplomatic și are nevoie de tot sprijinul României și al românilor. Haideți să îl sprijinim! Gestul său a fost unul de solidaritate, nu de implicare în competiția politică din Ungaria. Fac apel la respectarea principiilor decenței umane și ale bunului simț” - transmite europarlamentarul PNL, Gheorghe FALCĂ.

Ministrul de externe din Ungaria a publicat pe pagina sa de socializare un mesaj extrem de dur la adresa ambasadorului României:„Probabil mai jos de atât nu se poate: ambasadorul român i-a luat apărarea Timeei Szabo. Deci Timea Szabo consideră o problemă faptul că maghiarii din Transilvania şi din secuime primesc măşti şi haine de protecţie de la patria-mamă. Iar ambasadorul român e bucuros că există în parlamentul ungar partide care gândesc astfel. Este stupefiantă atitudinea, isterică şi evident mincinoasă, a ambasadorului român, dar e şi mai ruşinos faptul că opoziţia ungară şi ambasadorul român au ajuns pe aceeaşi platformă împotriva maghiarilor din Transilvania”