Lista statelor din care cetățenii care vin în România nu vor mai fi obligați să intre în izolare

Data publicare: Luni, 15 Iunie, 2020 Total: 2230 accesari

Lista statelor din care cetățenii care vin în România nu vor mai fi obligați să intre în izolare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a aproba lista statelor din care cetățenii care vin în România nu vor mai fi obligați să intre în izolare.

 

MAI anunță că statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

 

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

 

Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

 

Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15 iunie, ora 00:00.