SCANDALOS „niște c@c@turi! Telenovele proaste!” - un lider USR din județul Arad distribuie conținut rasist pe pagina sa de Facebook

Data publicare: Joi, 11 Iunie, 2020 Total: 2602 accesari

SCANDALOS „niște c@c@turi! Telenovele proaste!” - un lider USR din județul Arad distribuie conținut rasist pe pagina sa de Facebook

Ecoul ultimelor evenimente care au în centrul lor discriminarea cetățenilor din culoare din Statele Unite au ajuns și în județul Arad. Președintele USR Almaș distribuie pe pagina sa de Facebook conținut ofensator la adresa negrilor din Statele Unite, în care se insistă pe faptul că oamenii de culoare din SUA sunt minoritari, dar majoritatea infracțiunilor sunt săvârșite de ei și se bucură de privilegii nejustificate. ” Antirasiștii de azi consideră că negrii trebuie privilegiați mereu pentru simplul fapt că sunt negri (...) Nu se poate spune că urăsc negrii, dar ei iubesc negrul handicapat și, în timp ce îl privilegiază, discriminează practic restul raselor”, scrie în conținutul distribuit de președintele USR Almaș, Ionuț Stremciuc. În realitate, esența protestelor din SUA nu o reprezintă solicitarea unor privilegii, ci a tratamentului egal, ceea ce însă este denaturat de conținutul distribuit de președintele USR Almaș.










Într-o altă postare, același politician USR scrie că oamenii de culoare din Statele Unite „îi distrug și îi bat pe albi”, iar gestul simbolic al unor albi de a coborî la nivelul lor și de a le spăla picioarele, cum este înfățișat în Biblie gestul lui Isus în relația cu ucenicii Săi, reprezintă „niște c@c@turi! Telenovele proaste!”

 

Iată, așadar, care este oglinda unui reprezentant al „elitei” pe care se bazează USR în reformarea statului român și a administrațiilor locale. Așteptăm reacția conducerii centrale a partidului, un punct de vedere prin care se solidarizează sau se delimitează de atacurile rasiale și declarațiile rasiste ale unui președinte USR din județul Arad.