Două filme de succes rulează în grădina de vară de la „Arta”

Data publicare: Miercuri, 10 Iunie, 2020 Total: 1315 accesari

Două filme de succes rulează în grădina de vară de la „Arta”

Programul de revitalizare a vieții culturale din Arad continuă și în acest week-end cu evenimente cinematografice, ocazie cu care în grădina de vară de la Cinema Arta vor rula două filme care au avut succes în rândul publicului arădean. Astfel, vineri, 12 iunie, ora 21.30, vă invităm să vizionați filmul românesc “Jurnalul familiei-escu”, regizat de Șerban Georgescu. “Jurnalul familiei-escu” este, de fapt, povestea milioanelor de români care, prin forţa împrejurărilor, au ajuns să locuiască între aceste graniţe şi să fie nevoiţi să se suporte unii pe alţii: fix aşa cum stau lucrurile într-o mare familie. O călătorie în spaţiu şi timp, în care familia e puntea de legătură între toate momentele care ne-au ţinut uniţi, dar ne-au şi dezbinat în toți acești ani.


Prin definirea câtorva „elemente”, precum: limba, naționalitatea, religia, mâncarea, sportul, politica, războiul, agricultura, șantierele, tradițiile, muzica sau moda, filmul conturează un portret al felului în care cele enumerate mai sus ne-au influenţat şi modelat familia.


În tot acest demers, regizorul caută răspunsurile împreună cu Ioana Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Sorin Ioniță, Stelian Tănase, Theodor Paleologu, Vintilă Mihăilescu și este ajutat de arhive personale de la zeci și zeci de oameni.


Pentru ziua de sâmbătă, 13 iunie, ora 21.30, vă propunem comedia neagră “Lajkó, țigan în cosmos”, regia Balázs LengyelPelicula ne dezvăluie faptul că prima ființă trimisă în spațiu nu a fost câinele Laika, ci ungurul Lajkó. La începutul anului 1957, Uniunea Sovietică decidă să-i acorde Ungariei onoarea de a trimite primul cosmonaut în spațiu. Cel mai potrivit candidat este Lajos Serbán, cunoscut de toți ca Lajkó, a cărui viață de pilot reflectă iubirea lui dintotdeauna față de stele și fascinația lui față de spațiul cosmic. Când este selectat pentru această misiune îndrăzneață, nu bănuiește că adeverirea visului său nu este deloc la voia întâmplării.

Intrarea la ambele proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la telefon 0257/280526 (marți-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com.


În caz de vreme nefavorabilă proiecțiile vor fi reprogramate.

Proiecțiile sunt organizate de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură Arad.