Ce zone din oraş s-au mai inundat după ploaia torenţială de marţi noaptea

Data publicare: Miercuri, 10 Iunie, 2020 Total: 2189 accesari

Ce zone din oraş s-au mai inundat după ploaia torenţială de marţi noaptea

Aradul a fost în cursul zilei de marţi sub avertizare de cod galben şi cod portocaliu de vijelii, grindină şi averse torențiale care vor cumula 35-45 l/mp, iar spre miezul nopţii s-a pornit. Cu toate acestea, după problemele de luni cauzate tot de o ploaie torenţială şi intervenţiile care au avut loc, singura zonă în care au apărut probleme la canalizare a fost strada Cocorilor, unde deşi nu s-a blocat circulaţia, canalizarea nu a mai făcut faţa.



 

În celelalte zone unde de obicei apăreau astfel de probleme, pasajul de pe strada Voinicilor, zona Subcetate sau cartierul Bujac, nu au mai fost probleme de această dată.

 

La pasajul de pe strada Voinicilor, Compania de Apă Arad a executat, la începutul acestui an, la solicitarea Primăriei, o lucrare de înlocuire a vechilor pompe, subdimensionate, cu unele noi, de capacitate mult mai mare.

Compania de Apă Arad a continuat lucrarea și cu achiziționarea a 4 pompe de capacitate mare. Acestea vor fi montate până la sfîrșitul săptămânii la Stația de Pompare nr. 2, pentru a crește capacitatea de preluare a apelor uzate din cartierul Micălaca, astfel încât în viitor să se evite inundarea pasajului.