Acțiune de salvare a unui grup de 15 persoane în zona Moneasa

Data publicare: Marti, 09 Iunie, 2020 Total: 1302 accesari

Acțiune de salvare a unui grup de 15 persoane în zona Moneasa

Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit, începând cu ora 23.15 minute cu 1 ofițer, 7 subofițeri, 2 autospeciale cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi un echipaj și o autospecială de intervenție în mediul montan, Serviciul Salvamont - Salvaspeo al CJA, un echipaj al SAJ, stația Sebiș și un echipaj de poliție pentru salvarea unui grup de turiști din zona împădurită a stațiunii Moneasa.

 

Apelul a fost efectuat la SNAU 112 la ora 23.03. Grupul de excursioniști format din 15 persoane, adulți și copii din localitatea Sântana, a anunțat că o fată prezint probleme medicale, nu poate coborî singură, și datorită întunericului nu mai găsesc traseul de coborâre.



 

Personalul dispeceratului ISU Arad a dat din nou dovadă de profesionalism și a reușit cu ajutorul aplicației 112, instalată pe telefoanele celor din grup o localizare exactă ușurând misiunea forțelor de intervenție din teren.

 

Grupul de turiști a fost localizat la aproximativ 3 km de drumul principal din stațiune, într-o zonă împădurită și fără acces cu mijloace auto.

 

După aproximativ o oră jumătate de ”marș forțat”, echipele de intervenție au găsit excursioniști. S-a făcut evaluarea medicală a fetei care prezenta simptome de apendicită, și ușoară hipotermie. A fost îmbrăcată în echipamentul de protecție a unui pompier și coborâtă pe targă, mai apoi pe dispozitivul de coborâre adus de colegii de la SALVAMONT- SALVASPEO până la ambulanță.

 

Celelalte persoane, fără probleme medicale au fost asistate pentru a ajunge în siguranță în stațiune.