Podul peste Mureş – în faza de proiectare

Data publicare: Joi, 28 Mai, 2020 Total: 1481 accesari

Podul peste Mureş – în faza de proiectare

Se lucrează la proiectarea unuia dintre cele mai importante investiţii pentru traficul din Arad: podul peste Mureş pe strada Şaguna. Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad şi viceprimarul Ionel Bulbuc au fost pe teren alături de echipa care lucrează la proiectarea podului.

Este un proiect în valoare de peste 227 milioane de lei, realizat parţial din fonduri europene, care va asigura o legătură alternativă între cartierul Aurel Vlaicu şi Aradul Nou, în continuarea străzii Şaguna. Pe lângă construcţia podului, vor fi reabilitate străzile care asigură legătura între cartiere. În acest fel, vom reduce traficul din centrul oraşului şi timpul petrecut în trafic de şoferi. Este un proiect major al administraţiei PNL şi mă bucur că se fac concret paşi pentru realizarea lui. Un alt pod peste Mureş va fi realizat de Consiliul Judeţean, sperăm tot din fonduri europene, prin construcţia centurii de sud-est, la care am lucrat în ultimii ani în calitate de vicepreşedinte al CJA. Centura va lega Aradul Nou de Vladimirescu, pe DN 7 şi va contribui de asemenea la reducerea traficului în oraş. Podul de pe Şaguna şi centura de sud-est sunt proiecte care aduc şi alte beneficii multiple, printre care sprijinul pentru mediul economic şi crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Sergiu Bîlcea.




Viceprimarul Ionel Bulbuc a subliniat importanţa investiţiei pentru un mediul sănătos în Arad: „din această sumă vom achiziţiona 10 autobuse electrice, se vor construi două stații de alimentare pentru autobuzele electrice şi se vor moderniza staţiile de transport public de călători. Traseul cuprinde şi realizarea unor piste pentru biciclete, prin care încurajăm transportul alternativ nepoluant şi mişcarea”, a declarat Ionel Bulbuc.




Proiectul va fi realizat în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.