Cum se pregătesc autoritățile locale pentru redeschiderea teraselor

Data publicare: Marti, 26 Mai, 2020 Total: 1257 accesari

Cum se pregătesc autoritățile locale pentru redeschiderea teraselor

Prima conferiță de presă a PNL Arad de la instutuirea stării de urgență a avut loc luni în aer liber, mai exact în piața Avram iancu.

 

La conferință au participat președintele organizației mmunicipale Sergiu Bîlcea, primarul Călin Bibarț și viceprimar Ionel Bulbuc.

 

Autoritățile locale pregătesc 4 noi zone pietonale după ce terasele din zona centrală au fost desființate, și după succesul dn vara anului trecut a proiectului pilor a închiderii străzii 1 decembrie în weekenduri pe toată perioada verii.

 

„Astăzi am dorit să venim alături de dumneavoastră având în vedere că pe lângă cei 145 de ani, este un moment dificil. PNL întotdeauna a fost la guvernare când lucrurile au fost dificile în România. Nu ne sperim, rămânem în continuare alături de români, alături de arădeni, pentru că în momentele dificile se arată caracterele puternice. Acum, PNL are această datorie față de români, față de arădeni, să continuăm acest moment al României, să ieșim din criza sanitară, criza economică care va veni, iar dacă vor fi și alte crize, PNL este alături de români și de arădeni. Împreună cu echipa organizației municipale, împreună cu domnul Bibarț, împreună cu domnul Bulbuc, am considerat că este important ca arădenii să beneficieze de cât mai multe spații deschise, de cât mai multe spații de promenadă. Anul trecut am demarat proiectul pe strada 1 Decembrie. Ați văzut că am închis acel proiect inclusiv cu Parcul Bujor Buda. Acum, în echipă vom amenaja patru noi zone pietonale. Această stradă, care are foarte multă frumusețe legată de teatru, de Parcul Avram Iancu. Strada Mețianu, care este alături de noi va fi a doua zonă care va fi amenajată din punct de vedere al iluminatului public și o redăm zonei pietonale. Zona Bisericii Roșii va fi de asemenea o zonă pietonală, iar zona Aleii Borsec va fi și ea amenajată în Micălaca. Arădenii aveau nevoie de aceste zone, aveau nevoie să se bucure de orașul lor”  a declarat președintele organiyației municipale Sergiu Bîlcea.

 

În locul teraselor vor fi amplasate pe domeniul public măsuțe și scaune, umbrele, totul în aer liber pentru a elimina cât mai mult riscul de a se infecta clienții care vor ieși în aceste zone.

Totodată, Primăria Arad
intenționează să ofere facilități fiscale pentru posesorii acestor noi terase, pentru a veni în spijinul acestora.

 

„Grupul consilierilor PNL va vota cu siguranță măsurile care au ca scop ideea de a nu desființa ideea de terasă  și de a găsi soluții alternative. Una dintre acestea ar fi în această locație, în locul teraselor urmând să fie amplasate măsuțe cu umbreluțe. Recent a apărut Ordonanța 69/2020 care lasă la latitudinea autorităților locale posibilitatea de a acorda facilități celor care nu au avut activitate în perioadă de criză și de interdicție. Acesta este motivul pentru care avem abia acum pe ordinea de zi măsuri de a reduce taxe și impozite. Iar pentru acest an, având în vedere că au fost atât de mult timp închiși, ocuparea domeniului public să fie practic gratuită. Am pus un tarif simbolic de zece bani pe metru pătrat”, a declarat Călin Bibarț.