De 1 Mai, elevii nu vor face activități online

Data publicare: Vineri, 01 Mai, 2020 Total: 1160 accesari

De 1 Mai, elevii nu vor face activități online

În fiecare an, ziua de 1 Mai este o sărbătoare legală în România și se află în calendarul zilelor libere de pe parcursul anului. Așadar, astăzi, elevii nu vor face activități online cu profesorii.


Elevii și profesorii nu vor face astăzi de 1 Mai activități de învățare online. Ministrul Educației, Monica Anisie, a confirmat  faptul că nu se țin cursuri online în ziua de 1 Mai.


Ziua internaţională a Muncii se sărbătoreşte în fiecare an, începând din anul 1889, în peste 80 de ţări, la data de 1 Mai. Ziua de 1 Mai nu a fost aleasă întâmplător. La nivel global, revoluţia industrială a însemnat introducerea unor maşini şi utilaje noi, care funcţionau încontinuu. Se muncea în condiţii grele timp de 10-16 ore pe zi, scrie edupedu.ro. La sfârșitul secolului al XIX-lea, clasa muncitoare a început să ducă o luptă constantă pentru a obţine ziua de lucru de opt ore, precum şi condiţii mai bune de muncă şi un salariu decent, mai scrie sursa citată. 


În anul 1884, în încercarea de a le face muncitorilor viaţa mai uşoară, în cadrul Convenţiei naţionale de la Chicago, Federaţia Organizaţiilor Meşteşugăreşti şi a Uniunilor Sindicale (care a devenit mai târziu Federaţia Americană a Muncii) a iniţiat introducerea unei rezoluţii care stipula ca durata unei zile legale de muncă să aibă opt ore. În anul următor, Federaţia şi-a reiterat proclamaţia declarând că aceasta va fi susţinută de greve şi demonstraţii, scrie edupedu.ro.

Așadar, pe data de 1 mai 1886, mai bine de 300.000 de muncitori de pe tot cuprinsul Statelor Unite au mărşăluit pentru a-şi susţine cauza, fiind prima dată când a fost sărbătorită ziua de 1 Mai.


Cea mai mare demonstraţie a avut loc la Chicago, unde au participat 90.000 de muncitori, dintre care circa 40.000 se aflau în grevă. Însă, trei zile mai târziu, în Piaţa Haymarket din Chicago, unde numărul greviştilor ajunse la peste 65.000, lucrurile au escaladat şi poliţia a intervenit cu brutalitate. S-au înregistrat morţi şi răniţi.


sursa foto: protv.ro