Sergiu Bîlcea : „Aradul se pregăteşte pentru repornirea hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor”

Data publicare: Joi, 30 Aprilie, 2020 Total: 2608 accesari

Sergiu Bîlcea : „Aradul se pregăteşte pentru repornirea hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor”

O parte din restricţiile impuse pentru limitarea epidemiei de Coronavirus vor fi ridicate după 15 mai. Autorităţile arădene pornesc o serie de consultări cu patronii de hoteluri, restaurante şi cafenele (HORECA) pentru a stabili regulile de funcţionare, pentru a pregăti momentul redeschiderii.

Cu toţii ne dorim revenirea la viaţa socială a Aradului. Va fi un moment de bucurie, dar trebuie să fie şi un moment de responsabilitate. Pentru a fi în siguranţă, avem nevoie de reguli şi implicarea tuturor. În primul rând, le cer arădenilor să respecte regulile de distanţare socială în următoarele două săptămâni, decisive pentru momentul în care pot fi relaxate măsurile impuse. Pentru sectorul important al hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor, care dau viaţă unui oraş şi asigură un număr important de locuri de muncă, va fi nevoie de reguli speciale. Momentul în care putem socializa din nou în astfel de spaţii este mai aproape, dar în mod cert este nevoie de reguli noi, cel puţin pentru o perioadă.




Împreună cu primarul interimar Călin Bibarţ, consilierii locali şi autorităţile sanitare, vom avea o dezbatere cu reprezentanţii HORECA din Arad. Dorim să pregătim bine şi din timp momentul în care vom deschide pentru public localurile, să ne întâlnim şi să socializăm în siguranţă şi să prevenim situaţia nedorită în care autorităţile vor reveni la reguli mai stricte. Avem nevoie de responsabilitate din partea tuturor, am încredere că Aradul va fi un model de bune practici din partea autorităţilor, managerilor şi cetăţenilor”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.