Gheorghe FALCĂ: Uniunea Europeană dezbate relansarea economică

Data publicare: Joi, 30 Aprilie, 2020 Total: 1858 accesari

Gheorghe FALCĂ: Uniunea Europeană dezbate relansarea economică

Europarlamentarii din cadrul Partidului Popular European – PPE au luat parte la o dezbatere în format online cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Parlamentarii europeni au dezbătut în special aspectele privind relansarea economică și măsurile de sprijin financiar aferente acesteia.

 

„Uniunea Europeană își arată, din nou, deschiderea și suportul pentru fiecare stat membru. Chiar și în această perioadă extrem de dificilă, măsurile europene sunt unele care vizează în mod special investițiile și reformele.

În dezbaterea purtată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen s-a făcut referire în mod deosebit la Cadrul Financiar Multianual și la Pachetul de Relansare economică după criza Covid-19 și criza economică. Domeniile esențiale prevăzute în Cadrul Financiar Multianual sunt: *investițiile și reformele în statele membre și în direcția coeziunii; *investiții în politicile europene moderne — „Green Deal” european, tranziția digitală și o mai mare autonomie strategică; *îmbunătățirea rezilienței instrumentelor europene comune de răspuns în caz de criză; *un pilon pentru consolidarea sprijinului acordat vecinătății și partenerilor Uniunii Europene. Investiția ar trebui să fie concentrată în primii ani și, bineînțeles, este necesar să se găsească echilibrul corect între granturi și împrumuturi. Acest lucru se referă la protejarea integrității pieței unice.

Trebuie spus că România a primit până în prezent 3,1 miliarde euro din partea Uniunii Europene, fonduri care au asigurat plata șomajului tehnic, pe de o parte, dar și achizițiile de echipamente și aparaturi medicale necesare în lupta cu noul coronavirus. La nivel european, România a avut a patra cea mai mare alocare bugetară, ceea ce arată încă o dată interesul Uniunii pentru țara noastră, dar și modul corect și coerent în care sunt prezentate prioritățile țării noastre la Bruxelles” - transmite europarlamentarul PNL, Gheorghe FALCĂ.