Școlile rămân închise până în septembrie.Cum se închide anul şcolar

Data publicare: Luni, 27 Aprilie, 2020 Total: 1997 accesari

Școlile rămân închise până în septembrie.Cum se închide anul şcolar

Școlile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ, însă elevii vor încheia anul școlar pe 12 iunie, anunță președintele Iohannis. Cursurile vor continua online, iar mediile urmează să fie încheiate cu notele de până acum. Anunţul a fost făcut de preşedintele Iohannis într-o declaraţie televizată luni.

 

Pentru majoritatea elevilor şi pentru studenţi, în acest an şcolar nu vor mai merge la şcoală, excepţie fac doar elevii din anii terminali, respectiv din clasele VIII, XII şi unde este cazul a XIII-a, care vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.


Aceştia vor reveni la pregătire, însă va fi o perioadă de 10 zile, vor fi 10 elevi într-o clasă cu respectarea distanţării în timpul orelor între elevi.

 

Decizia este valabilă şi pentru grădiniţe, cât şi pentru universităţi.

 

Iohannis a argumentat că faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari: există riscul ca elevii să ducă boala la şcoală şi de la şcoală acasă. Un alt argument al lui Iohannis a fost că sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile şi că sunt câteva ţări unde situaţia e în evaluare.

 

Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Potrivit șefului statului, mediile vor fi încheiate de profesori cu notele pe care elevii le-au obținut înainte de închiderea școlilor.