Şirurile de lumini mişcătoare văzute pe cer deasupra României sâmbătă seara, au devenit virale pe internet

Data publicare: Duminica, 26 Aprilie, 2020 Total: 42149 accesari

Şirurile de lumini mişcătoare văzute pe cer deasupra României sâmbătă seara, au  devenit virale pe internet

Sute de români au postat de sâmbătă seara încoace imagini surprinse pe cer cu șiruri de lumini pentru care majoritatea nu aveau explicații. Unii au crezut că e vorba despre OZN-uri, alții nu înțelegeau ce se întâmplă: „Nici un zgomot nu se aude, exact ca la OZN-uri” conform observator.ro

 

Luminile au putut fi văzute din București, Satu Mare, Argeș, dar și de pe Litoral. Iar ele nu erau altceva decât salbe de sateliți.

Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic din București, a explicat pentru Mediafax ce reprezintă şirul lung de luminiţe văzute pe cerul Capitalei, sâmbătă seara. Potrivit acestuia, nu este vorba de o ploaie de stele neobişnuită sau vreun fenomen astronomic foarte rar, ci sunt sateliţi lansaţi de Space X, compania lui Elon Musk.

 

"Să ştiţi că pe cer, printre stele, se mişcă foarte mulţi sateliţi. De obicei sateliţii artificiali nu sunt foarte strălucitori, ei nu se văd decât câteva minute şi cam atât. În ultimele luni compania Space x a lansat sateliţi foarte mulţi fac lansări cu câte 60, zeci de sateliţi deodată, care un timp merg aşa, unul lângă altul. Sunt unul lângă altul, se rotesc în jurul pământului, şi timp de câteva zeci de zile se văd ca un şirag aşa, ca un şir de sateliţi strălucitori dar doar uneori.




 

Se întâmplă să se vadă seara uneori , alteori se văd dimineaţa, nu se văd niciodată la miezul nopţii, dar ei în timp se îndepărtează unul de altul şi nu vor mai fi atât de evidenţi. Vor fi lansaţi mii de sateliţi de genul acesta care practic se vor afla în orice zonă de pe cer.", a spus Sonka.

 

Sateliţii au scopul de a îmbunătăţi calitatea legăturii de internet la nivel mondial. Când vor fi lansaţi toţi vor forma o reţea care va acoperi întreaga suprafaţă a pământului la o înălţime de peste 500 de kilometri. Elon Musk vrea să instaleze peste 1000 de astfel de sateliţi.



Sursa: observatornews.ro