Un alt bărbat a fost prins la braconaj piscicol în apropiere de Pecica

Data publicare: Sambata, 25 Aprilie, 2020 Total: 1227 accesari

Un alt bărbat a fost prins la braconaj piscicol în apropiere de Pecica În cursul serii de vineri 24 aprilie a.c.,în jurul orelor 21:20, un echipaj de jandarmerie, aflat în serviciul de patrulare, a depistat pe malul Mureșului, în dreptul localității Pecica, un alt bărbat care pescuia ilegal. Asta, după ce, joi seara au fost prinși la braconaj, alți 3 tineri, tot în zona localității Pecica.

Bărbatul a folosit ilegal la pescuit un crâsnic ridicător și a declarat, surprins, jandarmilor că a crezut că nu o să mai fie controale, având în vedere acțiunile de prevenire pe linie piscicolă, desfășurate cu o seară înainte.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Dispozitivul de pescuit a fost ridicat în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare a fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor. 

De asemenea bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare cu amendă în valoare de 2.000de lei. 

video: Jandarmeria Arad