Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: „este mult mai bine ca acum trei săptămâni“

Data publicare: Joi, 23 Aprilie, 2020 Total: 1816 accesari

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: „este mult mai bine ca acum trei săptămâni“

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost prezent, joi, la Arad, unde a vizitat spitalul din Grădişte transformat din spital TBC în spital A.T.I. pentru bolnavii Covid, şi Spitalul de Campanie de la Expo Arad.



 

 

„Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost azi la Arad şi a apreciat că stăm mult mai bine în organizarea sistemului medical decât acum două săptămâni, în condiţiile în care aici este poarta de intrare în ţară, un judeţ puternic expus. L-am însoţit şi la spitalul de campanie de la Expo, unde a apreciat că este un stadiu de pregătire bun pentru situaţia în care celelalte spitale vor fi pline. Mulţumesc personalului medical din Arad şi tuturor celor care fac un efort deosebit în aceste zile pentru a adapta spitalele la situaţia pandemiei de Coronavirus. Este important să le spunem arădenilor că sunt mulţi oameni din spitale, din administraţie, din societatea civilă care pun umărul la un efort comun pentru a proteja comunitatea.” A scris Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJ Arad, cel care s-a ocupat direct de spitalul de la Expo Arad.




 

„Trebuie să înţelegem că Aradul este la poarta de intrare a ţării, că pe aici cred că a fost cel mai mare flux de concetăţeni care s-au întors în ţară, că aici am avut şi foarte multe centre de carantină, că aici au fost şi momente în care, laolaltă, şi personal medical şi pacienţi au fost puţin dezorientaţi, dar în acest moment pot spune că s-au reaşezat atât ca personal, cât şi ca atitudine“, a afirmat la Arad, Nelu Tătaru.



 

În ceea ce priveşte spitalul de campanie de la Expo, ministrul Tătaru a declarat că: „Stadiul de pregătire este bun. Evaluarea o voi face în momentul în care vom avea şi pacienţi. Din informări, sunt cadre medicale voluntare care vor face activitatea aici, dar indicaţia mea a fost să avem şi medici specialişti infecţionişti care să supervizeze această activitate atunci când ea se va desfăşura.”



 

„Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină (…) Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la Sărbătorile Pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul Sărbătorilor Pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri“, a mai declarat Tătaru.