Deşi vom putea circula după 15 mai fără declaraţie, masca va fi obligatorie în locurile publice închise

Data publicare: Miercuri, 22 Aprilie, 2020 Total: 1774 accesari

Deşi vom putea circula după 15 mai fără declaraţie, masca va fi obligatorie în locurile publice închise

Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de urgență, pentru a doua zi consecutiv, la Palatul Cotroceni. Discuțiile au avut loc în format restrâns, premierul, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătății și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. La finalul discuțiilor, președintele a declarat că după data de 15 mai restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască.

 

Klaus Iohannis a precizat că "se lucrează la o analiză și la un plan care va prevedea exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricționate, de exemplu zona comercială".

“Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai.

Unele restricții vor dispărea, multe altele, din păcate, vor rămâne în picioare și, pas cu pas, după un calendar care ține, evident, și de evoluția cazurilor de COVID-19, vom încerca să intrăm în ceea ce se numește «într-o nouă normalitate», fiindcă, din păcate, specialiștii, experții, medicii ne spun că virusul nu va dispărea.

Deci, va trebui să găsim o modalitate de trăi cu acest virus, cu această epidemie. Asta înseamnă, în traducere liberă că, pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare”  a declarat șeful statului.





 

„Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.


(...)Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai. 

Pas cu pas, după un calendar care ține și de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate. Pe măsură ce interdicțiile vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare”, a mai spus președintele.





Sursa Foto: digi24.ro