Noi proceduri pentru noaptea de Înviere: Lumina Sfântă și paștile se primesc doar în pragul casei

Data publicare: Joi, 16 Aprilie, 2020 Total: 1787 accesari

Noi proceduri pentru noaptea de Înviere: Lumina Sfântă și paștile se primesc doar în pragul casei

Marcel Vela, ministrul de Interne, a făcut precizări, miercuri seară, legate de acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă Română, ce vizează măsurile luate în Noaptea de Înviere.

 

Astfel, acordul dintre MAI și BOR, încheiat marți a fost modificat în sensul în care pâinea binecuvântată, numită Paști, se va distribui la domiciliile credincioșilor de către personalul clerical și voluntari în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 08-17:00, precum și în prima zi de Paști, între orele 6 și 12.00. Acest lucru se va face la solicitarea credincioșilor.

 

Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum cinci voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20.00, având asupra lor cartea de identitate, baderolă albă pe braţ.

 

În zona locuinţelor multifamiliale, Paștile și Lumina Sfântă vor fi preluate de un reprezentant al asociației de proprietari care le va distribui celorlalți credincioși, respectând măsurile de protecție.

 

În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne aflate în misiune vor distribui Lumină Sfântă acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.

 

În timpul distribuirii Paștilor și Sfintei Lumini, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică și respectarea prevenderilor din Ordonanțele Militare.