Informaţii false despre Centrul Municipal de Cultură Arad promovate pe Facebook

Data publicare: Miercuri, 15 Aprilie, 2020 Total: 3068 accesari

Informaţii false despre Centrul Municipal de Cultură Arad promovate pe Facebook

Centrul Municipal de Cultură Arad transmite următoarele precizări, după diseminarea pe o rețea de socializare a unor informații false și tendențioase, cu privire la încheierea unui contract cadru de servicii.

Informația postată de dl. Răzvan Anghel pe profilul său de pe facebook  este total inexactă.

 

În fapt, este vorba despre finalizarea unei proceduri de achiziție publică organizată în baza Legii 98/2016 privind achizițiile publice, începută în luna februarie și finalizată cu un contract-cadru, ceea ce înseamnă că prin acest contract s-au stabilit doar prețurile la care pot fi achiziționate serviciile de sceno-tehnică și sonorizare, și care pot fi comandate în funcție de necesități. Acest lucru nu înseamnă că se plătește o anumită sumă de bani către acea firmă, cum incorect a specificat persoana sus numită în anunțul de pe facebook, ci doar au fost stabilite prețurile la care pot fi achiziționate serviciile mai sus-amintite precum și limita maximă pe întregul an, până la care pot fi achiziționate.

 

În cazul în care în acest an nu vor mai fi organizate evenimente cultural-artistice nu se vor comanda servicii în baza acestui contract, drept urmare nu se vor face plăți, contractul neproducând efecte pentru niciuna dintre părți.

 

Dorim să informăm faptul că procedurile de achiziții publice nu au fost supendate prin Ordonanțele Militare emise în perioada Stării de Urgență, iar conform legislației în vigoare, Centrul Municipal de Cultură Arad este obligat să  finalizeze procedurile demarate, în caz contrar putând fi aplicate amenzi foarte mari.

 

În acest moment, toate evenimentele cultural-artistice din oraș sunt suspendate, conform prevederilor Decretului 240/14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial nr. 311/14 aprilie 2020.