În ce condiții se poate merge la cimitir în perioada Stării de Urgență

Data publicare: Marti, 14 Aprilie, 2020 Total: 2800 accesari

În ce condiții se poate merge la cimitir în perioada Stării de Urgență

Grupul de Comunicare Strategică precizează că, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare, care permit doar slujbele de înmormantare / cununie / botez desfăsurate cu un numar redus de persoane (maximum 8), “deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență”.

 

Ca urmare a prevederilor articolului 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 a Ministerului Afacerilor Interne, articol prin care “se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței / gospodăriei” și se stabilesc și unele excepții, oferind și modelul de declarație pe proprie răspundere necesară în aceste situații, accesul în cimitirele administrate de SC GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD SA este restricționat.

 

Conform Ordonanței Militare nr.3/24.03.2020, printre cele nouă excepții nu se numară și deplasarea în cimitire, în scopuri religioase sau pentru întreținerea mormintelor.


Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a răspuns la mai multe întrebări primite de la cetăţeni referitoare la situaţii punctuale privind respectarea măsurilor de distanţare socială., dar și pentru a veni în întâmpinarea situațiilor legate de sărbătorile pascale în contextul dificil din acest an.


Astfel, la întrebarea: “Pot merge la cimitir în această perioadă pentru efectuarea ritualurilor crestine? ”, Grupul de Comunicare Strategică răspunde: “Aceste situații sunt reglementate prin ordonanțe militare care permit doar slujbele de înmormântare / cununie / botez desfășurate cu un număr redus de persoane (maximum 8). Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență”.

Conducerea societății S.C. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD S.A. înțelege importanța ritualurilor și tradițiilor religioase, mai ales în timpul Sărbătorilor de Paște și face apel la arădeni să respecte prevederile legale și indicațiile autoritătilor, întrucat aceste restricții temporare nu fac altceva decât să scurteze timpul în care întreaga comunitate va reveni la normalitate.