Șase incendii în ultimele 24 ore au necesitat intervenția pompierilor arădeni

Data publicare: Marti, 14 Aprilie, 2020 Total: 1068 accesari

Șase incendii în ultimele 24 ore au necesitat intervenția pompierilor arădeni

Curățarea prin incendiere a resturilor vegetale a provocat ieri 2 incendii care puteau avea consecințe tragice.

 

Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere si o autospecială SMURD, 1 ofițeri și 10 subofiteri în localitatea Sofronea, unde, un incendiu ce se manifesta la o anexă, aflată în prelungirea case risca să cuprindă toată locuința.

Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut diferența și de această dată. În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent în interiorul anexei, favorizat de prezenta din abundență a materialelor depozitate acolo.

După aproximativ 2 oră de intervenție incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la casa de locuit.

Cauza probabilă a incendiului " foc deschis în spații deschise", în speță, proprietarii imobilului au dat foc resturilor vegetale în grădină iar focul favorizat de vânt s-a propagat la anexă.

 

Detașamentul de Pompieri Ineu, Garda nr.2 de Intervenție Chisineu-Criș a intervenit cu 3 autospeciale de stingere, 1 ofițeri și 9 subofițeri în zona localității Socodor pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la 1 magazie de furaje si adăpost de animale.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent, generalizat la întreaga construcție, favorizat de vânt, materialul de construcție(lemn) și de prezența din abundență a furajelor în magazie.

Din fericire, proprietarul a reușit să evacueze animalele din partea în care erau adăpostite.

Pompierii au "luptat" 2 ore pentru a proteja alte 2 saivane pline de furaje.

Cauza probabilă a incendiului " foc deschis În spații deschise", în speță, un angajat a dat foc la resturile vegetale și din cauza vântului puternic, incendiul s-a propagat la saivan.

 

Detașamentul de Pompieri Sebiș cu cele două gărzi de intervenție Sebiș si Gurahonț și Secția Bârzava continuă să intervină pentru stingerea incendiilor de pășune și literă din raionul de intervenție.

Ieri au acționat în localitățile Cuied, Monorostia și Sebiș.