Covid-19 nu se ia din alimente sau de pe ambalajele acestora

Data publicare: Luni, 13 Aprilie, 2020 Total: 1530 accesari

Covid-19 nu se ia din alimente sau de pe ambalajele acestora Este foarte puțin probabil ca oamenii să poată contacta COVID-19 din alimente sau de pe ambalajele acestora, iar până în prezent, nu există dovezi că virușii care determină bolile respiratorii se transmit prin alimente sau ambalaje alimentare. Concluziile aparțin Organizației Mondiale a Sănătății și au fost inserate în două ghiduri tradus de către ANSVSA pentru companiile din industria alimentară și comerțul alimentar.


Coronavirusurile nu se pot multiplica în alimente, acestea au nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica, se menționează în ghidurile privind siguranța alimentelor adresate operatorilor din domeniul alimentar, publicate de Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății în colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie, în contextul evoluției COVID-19. Ghidurile au fost traduse și se află pe site-ul ANSVSA.


“Deși, conform unui studiu recent, s-a demonstrat că agentul cauzal al COVID-19 (SARSCoV-2) poate persista timp de pâna la 24 de ore pe carton și până la câteva zile pe suprafețe dure, cum ar fi oțelul și materialele plastice în condiții experimentale (de exemplu, umiditate relativă în mediu controlat și de temperatură controlată), nu există nicio dovadă că ambalajele contaminate, care au fost expuse la diferite condiții de mediu și temperatură, transmit infecția.” Citește mai mult AICI.