Primul spital de campanie al unei administraţii locale va fi amenajat la Arad în Complexul Expo. Vezi cum va arăta spitalul

Data publicare: Joi, 09 Aprilie, 2020 Total: 1801 accesari

Primul spital de campanie al unei administraţii locale va fi amenajat la Arad în Complexul Expo. Vezi cum va arăta spitalul

Coronavirusul a întors lumea pe dos, ţara pe dos, şi evident şi oraşul nostru care a înregistrat până în 9 aprilie 162 de cazuri de infectare cu virusul Sars Cov2, şi a 21 de decese.



 

Autorităţile locale arădene au iniţiat construirea unui spital de campanie care va avea rol de spital suport, în Complexul Expo Arad, care astăzi a obţinut toate autorizările necesare pentru funcţionare şi toate avizele, au fost stabilite circuitele epidemiologice în noul spital suport şi a început construirea lui.


Aşadar, în cele două hale ale Complexului Expo, se vor amenaja zone de spitalizare dotate cu paturi şi aparatura medicală necesară, fiecare din zone va avea în prima fază 120 de paturi (în total 240) cu posibilitatea de extindere pâna la 200 de paturi (400 în total).



 

În acest spital vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu Covid 19 care vor prezenta forme uşoare şi medii, degrevând astfel Spitalul Judeţean Arad de un număr mare de pacienţi, în Spitalul Judeţean urmând a fi internate cazurile grave de infectare cu COVID 19 şi pacienţii cu alte afecţiuni, care erau internaţi în mod regulat.

 

De mennţionat este faptul că administraţia arădeană este prima din ţară care amenajează un astfel de spital, celelalte spitale de campanie instalate în ţară au fost amenajate de Ministerul Apărării.

 

Se vor mai monta la spitalul de campanie 22 de containere care vor conţine vestiare, toalete şi o zonă de contaminare, un tunel care va fi montat între cele două hale pentru a respecta circuitele epide miologice, se va monta 3500 mp de linoleum în acest spaţiu al spitalului de campanie conform standardelor de funcţionare.


Între cele două hale ale Complexului Expoziţional se va amenaja un laborator şi un depozit pentru materialele auxiliare necesare funcţionării acestui spital.




 

În congerinţa de presă online, care a avut loc de la Complexul Expo Arad unde se amenajează noul spital de campanie, am mai aflat că, Consiliul Judeţean Arad prin Spitalul Judeţean Arad, va mai angaja 140 de cadre medicale în următoarea perioadă, precum şi faptul că în şedinţa CJA de astăzi, au mai fost alocate fonduri de peste 1 milion euro pentru Spitalului Judeţean pe lângă cele 2 milioane de euro alocate săptămâna trecută.