Euthyrox, medicamentul mult căutat apare din nou în farmacii

Data publicare: Miercuri, 08 Aprilie, 2020 Total: 1827 accesari

Euthyrox, medicamentul mult căutat apare din nou în farmacii Vești bune pentru toți pacienții cu probleme cu afecțiuni tiroidiene, care în ultima perioadă nu au găsit pe rafturile din farmacii Euthyrox. 

Medicamentul Euthyrox nu s-a mai găsit pe piața din România, iar la insistențele Ministrului Sănătății Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companie producătoare cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

În urma acestor întâlniri compania producătoare a anunțat pe o în depozitele din România au fost aduse pe data de 31 martie 140.122 de cutii Euthyrox (de 100 mcg). Dintre acestea 54.240 a fost deja distribuite. 

Pe data de 13 și 14 aprilie vor fi livrate alte 77.499 de cutii Euthyrox (50 mcg) și 59.315 cutii de Euthyrox (25mcg), loturi care au fost deja eliberate din Germania. 

Totodată, Ministrul sănătății Nelu Tătaru o face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și anul a utiliza fără acordul medicului curant. 

De asemenea ministrul sănătății mulțumește Colegiului farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale. 

Vă amintim că Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, de asemenea foarte căutat. 

Sursa foto: digi24.ro