ARDE casa unei Asociaţii pentru Copii din cartierul Gai!

Data publicare: Duminica, 05 Aprilie, 2020 Total: 4566 accesari

ARDE casa unei Asociaţii pentru Copii din cartierul Gai! În seara zilei de duminică 5 aprilie a.c., mai mulți arădeni, panicați au sunat la 112 și au anunțat că o casă a luat foc în zona Gai, din municipiul Arad.

Potrivit unor informații primite pe surse, se pare că incendiul a izbucnit la o casă situată la intersecția străzilor Tribunul Corcheș cu Fagului.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii arădeni.

Casa aparţine unei asociații, este vorba de Asociaţia "Salvaţi Copilăria"

"Incendiul se manifesta violent și generalizata întreaga construcție de aproximativ 300 mp, cu posibilitatea de propagare la alte 4 case. Se intervine cu toată tehnica Detașamentului de Pompieri Arad" a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maiorul Pleșca George.


Update 1:  
Trei case în pericol iminent dar salvate.

 

Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de lucru şi salvare de la înălțime, 1 autospecială descarcerare, 3 ofițeri, 20 subofițeri pentru stingerea incendiului.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, violent, propagat la acoperișul unui alt imobil și cu posibilitatea de extindere la alte două.

 

După o luptă de aproximativ 4 ore, incendiul a fost stins. În incendiul a ars o casă, compusă din mai multe camere si anexe si s-a deteriorat o porțiune a acoperișului din casa învecinată care era lipită de prima.

 

Cauza probabilă a incendiului “jar sau scântei de la un coș de fum care prezenta deteriorări”