Coronavirusul nu există, e minciună. Asta am avut senzaţia când ne-am plimbat prin Vlaicu vineri, forfotă ca în vremurile bune!

Data publicare: Vineri, 03 Aprilie, 2020 Total: 13296 accesari

Coronavirusul nu există, e minciună. Asta am avut senzaţia când ne-am plimbat prin Vlaicu vineri, forfotă ca în vremurile bune!

Pe principiul “fraierii stau în casă jmekerii se plimbă” am primit şi noi ceva mesaje că de fapt izolarea e apă de ploaie în Arad, că în unele zone e nebunie, se plimbă lumea de n-are treabă.

I-auzi am zis, unde? În Vlaicu a venit răspunsul. Hmm, păi hai să vedem, iar vineri, am făcut o tură prin Vlaicu să ne convingem.  

Băi tati, oamenii aveau dreptate, am avut senzaţia că este o zi normală, că coronavirusul (scuzaţi cacofonia intenţionată) nu există. Un trafic de maşini la UTA, ca în vremurile bune, coada la semafor era aproape de mai prindeai un roşu….wow…ce tare!


 

De la UTA, am luat-o pe Calea Aurel Vlaicu, oameni pe stradă, nicio treabă, unii cu mască pe faţă, dar mulţi fără, manuşi prea puţin, unii stăteau la taclale cu mic cu mare, cu copil şi purcel, neechipaţi complet, povesteau de toate, fără stres, na, asta da disţanţare socială, asta da izolare în case, ce e drept, era o vreme bestială de primăvără, iar termometrul maşinii arătă frumos un 15 grade.


 

Am zis, hai mă, că e oră de vârf, era 15.30, poate lumea se întoarce de la muncă, să nu tragem concluzii pripite. Am mai dat o tură prin oraş să vedem cum stăm la filtrele Poliţiei, că am văzut că la Primărie în faţă sunt în fiecare zi, şi cei de la Poliţia Naţională, şi cei de la Locală, şi un echipaj de la Poliţia Militară. Sincer, pe centru, pe Bulebardul Revoluţiei nu era forfota de pe Vlaicu, însă era ceva, la intrările din oraş mai sunt câteodată filtre dar la ieşirea spre Vladimirescu n-am mai văzut filtrul de câteva zile, ultima data l-am văzut marţi chiar lângă service, dar să zicem.


Problema este că la maşini se mai controlează, se mai dau şi amenzi, n-am văzut niciun control, cel puţin noi n–am văzut, la pietoni, dacă mergi pe jos, nu te întreabă nici dracu de ce Sătana umbli pe stradă şi cu ce treabă. În faţă la Primărie unde se dizlocă forţe mai numeroase, nu se controlează decât maşinile, ca pieton te poţi plimba în voie, n-ai nicio treabă.



Ok, ne-am plimbat noi o vreme, nu prea am găsit filtre în oraş sincer, am văzut vreo două echipaje de Poliţie în trafic dar nu ştim cu ce treabă s-au deplasat, şi am zis, hai în Vlaicu înapoi să vedem dacă am ales noi ora neprovită. Pe naiba, se plimbau la fel, iar parcările supermarketurilor pline.





Am intrat şi prin parcare, ce să vezi? La intrare în Kaufaland coadă de oameni şi cărucioare care aşteptau să intre în magazin, că nu te mai lasă decât un număr limitat, şi acolo unii cu mască, alţii fără, mănuşi prea puţini spre deloc, lumea mea şi-a ta Mărie, iar dacă explodează buba, cine e de vină ghici? Autorităţile, că n-au făcut, că n-au dres, dar noi ne-am plimbat fără nicio trebă, neprotejaţi cum am vrut.


Ce să mai spunem ?.... e primăvără, vine vremea frumoasă, cum draq o să ne mai ţină în casă? Poate dacă numărul infectaţilor şi morţilor o să crească atât de mult de o să ne fie frică şi de umbra noastră, altfel să fim sănătoşi că inconştienţa e la ea acasă în Arad.