Pompierii arădeni fac un APEL către populație: Nu mai dați foc vegetației !

Data publicare: Miercuri, 01 Aprilie, 2020 Total: 1126 accesari

Pompierii arădeni fac un APEL către populație: Nu mai dați foc vegetației ! În ultimele 48 de ore, pompierii arădeni au fost solicitați în aproape 50 de intervenții, dintre care au fost 8 incendii și 32 de misiuni de acordare de prim ajutor medical.

Din cele 8 incendii, 6 au fost de vegetație uscată și resturi vegetale și 2 la imobile de locuit. Cauza probabilă a incendiilor la ambele case a fost "efect termic al căldurii, din cauza unui horn, canal, burlan sau coș de evacuare a fumului amplasat necorespunzător și neizolat", potrivit reprezentanților ISU Arad. 

Din cele 6 incendii de vegetație uscată, 2 au necesitat o intervenție cu forțe și mijoace sporite, acestea fiind favorizate de vântul puternic. 

"Facem un apel la populație să renunțe la această practică de curățare a vegetației și resturilor vegetale prin incendiere, deoarece poate avea consecințe grave. Vă mulțumim că stați acasă, dar asta nu înseamnă că trebuie să dați foc " a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maiorul Pleșca George.

De asemenea, cele 9 autospeciale SMURD au desfășurat 32 de misiuni de acordare a primului ajutor medical.

Totodată, de menționat este și faptul că datorită situației de urgență , creată de COVID-19, la nivelul ISU Arad a fost dispusă măsura operaționalizării celor 7 autospeciale SMURD, vechi, care erau în rezerva subunităților. 

FOTO: ISU ARAD