Incompetenţă, miştocăreală ieftină şi Netflix: cum tratează parlamentarii PSD epidemia!

Data publicare: Marti, 31 Martie, 2020 Total: 3106 accesari

Incompetenţă, miştocăreală ieftină şi Netflix: cum tratează parlamentarii PSD epidemia!

Conferinţa de presă organizată de preşedintele Consiliului Judeţean şi decidenţii din sistemul de sănătate a fost trăită live şi de doi parlamentari PSD, senatorul Mihai Fifor şi deputatul Florin Tripa. Cei doi au oferit un spectacol absolut jalnic, cu miştocăreli agramate, observaţii deplasate şi întrebări care le vădeşte incompetenţa.

Senatorul Fifor a „mulţumit” preşedintelui CJA Iustin Cionca pentru „spectacolul” care completează... Netflix. Comentariul a fost ulterior şters. Şi-a dat seama senatorul de ridicol sau l-a tras cineva de mânecă? Tocmai mărturisise că „tratează” epidemia pe reţele de socializare între două filme. Celelalte urme au rămas, şi hai să trecem în revistă câteva comentarii şi întrebări. Între două filme, senatorul oltean cu legitimaţie de senator de Arad nu ştie ce informaţii se pot da de la nivel de Arad şi nici ce informaţii sunt deja disponibile. El ar fi trebuit să ştie că atât numărul decedaţilor cât şi al cadrelor medicale infectate este disponibil zilnic, pe stirioficiale.ro şi pe alte surse. Dar el nu şi nu „Domnule Cioncaaaa....e secret sau ne spuneti cate cadre medicale au fost testate si cate sunt positive”. Sau mai grav, o manipulare ordinară: „intrebare pt domnul Cionca: de ce nu se testeaza cadrele medicale?”. Cum nu se testează, dacă au apărut informaţii oficiale?

Dânsul habar nu are ce fonduri au fost alocate, deşi sunt şedinţe publice la care participă şi reprezentanţii PSD, dar dânsul întreabă „Cand ai alocat 5 milioane?”. Păi nu ştiţi, domnule senator? Vorbiţi neinformat? Tot la capitolul habarnism, nu a fost curios să ştie cine coordonează lupta cu epidemia la Arad – „Cine face parte din Grupul asta? Sau si asta e secret?”. Nu e secret, a apărut în presă, dar dacă staţi pe Netflix... De altfel, senatorul Fifor nu a priceput că era o conferinţă de presă un un loc în care să se dea în spectacol politicienii şi s-a mai făcut de râs şi cu întrebarea „si cei care nu sunt jurnalisti, unde pot scrie intrebari?”. Pot să întrebe domnule senator, dar dumneavoastră aveţi instrumente solide, că sunteţi parlamentar, aveţi cabinet plătit cu angajaţi mulţi, ce faceţi? Staţi la filme şi miştocăriţi pe reţele de socializare?

Uite mostre, la capitolul eleganţă – „Pfoai ce minte si Catana”, „Domnu, Cioncaaaaaaa”, „Dl Cionca mai este? Sau a intins-o”, „Haosssss”, „Care Bilcea?”, „Jenant”. Fain senator, „impecabilă” ţinută...

Agenda domnului Fifor reiese clar din „pariul” lui – „Punem pariu ca nici in doua saptamani nu se testeaza la Arad”. Care devine certitudine pe contul său: „Cert e ca nici in doua saptamani nu vom vedea testari la Arad”. De ce e cert domnule senator? Credeţi că sunteţi responsabil?

Se poate şi mai rău. Ne arată deputatul Tripa. Agramat şi lozincard. „Voi totusi raspunde-ti la intrebari???” ne oripilează el. No, îţi zici, o fi greşit... după care iarăşi „Pai atunci raspunde-ti”. Serios? Şi după apoi zice de competenţă. Marcat de epitetul „ciuma roşie”, deputatul care ar trebui să lucreze pentru oameni debitează cugetări de genul „Consiliul Judetean Arad- Coreea de Nord”, „PCR exista la DSV”. Ăsta e nivelul. Mai bine staţi pe Netflix. Despre modul în care umple de competenţă deputatul Tripa sistemul de sănătate arădean, altă dată...