No Comment! În ziua primului deces în Arad de COVID 19, 83 de cadre medicale din Judeţean au intrat în concediu medical

Data publicare: Marti, 31 Martie, 2020 Total: 3179 accesari

No Comment! În ziua primului deces în Arad de COVID 19,  83 de cadre medicale din Judeţean au intrat în concediu medical

După cele opt cazuri de medici, dintre care șase din Unitatea Primire Urgențe, care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie, acum aflăm vestea cea maere.  Într-un proces deontologic desăvârşit, Spitalul Judeţean Arad anuţă că  83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical, de pe data de 23 martie, care pur întâmplător coincide cu ziua în care a primul deces confirmat în municipiul Arad de Covid19.

„La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali, și 4 – personal auxiliar“, se arată în comunicatul SCJU Arad.


Citeşte şi: Primul caz confirmat de Coronavirus în Municipiul Arad!


În opinia noastră, cu tot respectul, s-ar impune o anchetă la medicii care au acordat aceste concedii medicale, pentru că, este puţin probabil ca în aceeaşi perioadă, 83 de cadre medicale să se îmbolnăvească concomitent.