Un copil care nu a împlinit încă primul an, testat pozitiv pentru Covid-19, a murit în Statele Unite!

Data publicare: Duminica, 29 Martie, 2020 Total: 2215 accesari

Un copil care nu a împlinit încă primul an, testat pozitiv pentru Covid-19,  a murit în Statele Unite!

Pe măsură ce pandemia cu COVID-19 cuprinde tot globul, trei „mituri” despre infectarea cu acest virus se spulberă încet.


Primul este că, cei mai expuşi sunt persoanele vârstnice, însă apar tot mai multe cazuri de persoane tinere infectate, şi din păcate apar şi decese în rândul acestora.


Al doilea este că cei care sunt cel mai expuşi riscului să moară de acest virus, sunt cei cu boli asociate, sâmbără a fost confirmat din păcate şi în România primul deces al unei persoane sub 40 de ani care nu prezenta alte boli asociate.

 

Al treilea, şi poate cel mai trist, escă că bebeluşii nu ar fi în mare perocol, aceştia dezvoltând anticorpi pentru Covid19, însă vestea din Statele Unite de astăzi demontează şi această teorie.


Un copil care nu a împlinit încă primul an a murit în Statele Unite, Illinois, fiind testat pozitiv pentru Covid-19. 

Guvernatorul din Illinois, JB Pritzker, a confirmat că o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina cauza morţii.

„Dacă nu i-aţi acordat atenţie până în prezent, acest caz reprezintă un apel la trezire", a spus guvernatorul din Illinois.

 

Autoritatile vor sa afle daca, in cazul copilului de 1 an care a murit, au existat alte complicatii de sanatate.


O scrisoare publicata in New England Journal of Medicine de catre cercetatorii chinezi mentiona deja moartea unui copil de 10 luni cu Covid-19. Cercetari separate au urmarit 2.100 de copii infectati in China si doar mai putin de 6% dintre ei s-au imbolnavit grav.

Informaţiile de până acum arătau că virusul ataca foarte rar copiii şi provoca simptome moderate.