Cea mai neagră zi în România a fost sâmbătă cu 11 decese provocate de COVID-19! Prima victimă de 39 de ani fără boli asociate!

Data publicare: Duminica, 29 Martie, 2020 Total: 2628 accesari

Cea mai neagră zi în România a fost sâmbătă cu 11 decese provocate de COVID-19! Prima victimă de 39 de ani fără boli asociate!

În România au fost confirmate, până acum, 1.452 infecții cu coronavirus. 139 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 37 de persoane infectate cu coronavirus.

 

Patru din cele 11 cazuri de deces anunțate sâmbătă sunt persoane din județul Arad, anunță Grupul de Comunicare Strategică.


Printre persoanele decedate se numără pacientul din Suceava adus la București și operat la Spitalul de Arsuri, care abia ulterior a fost testat pentru Covid.

 

Ziua de sâmbătă nu a fost o premieră doar prin numărul crescut de decese, ci aduce o premieră în evoluția cazurilor de până acum în România: cea mai tânără victimă, care moare deși nu avea comorbidități, și primii decedați la domiciliu, în cazul cărora probele recoltate post-mortem au confirmat că fuseseră infectate cu Covid-19.

 

Cel mai șocant este cazul unui bărbat de 39 de ani din Ialomița, care nu avea alte boli asociate. Este cea mai tânără victimă a coronavirusului, până acum în România. 

De asemenea, tot în Ialomița, alte două persoane au murit la domiciliu și nu călătoriseră, nu intraseră în contact cu vreo persoană care să fi fost confirmată cu Covid-19.