Scandalos! Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara nu mai primeşte bolnavi de Covid19 din alte judeţe, deşi există locuri!

Data publicare: Joi, 26 Martie, 2020 Total: 5905 accesari

Scandalos! Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara nu mai primeşte bolnavi de Covid19 din alte judeţe, deşi există locuri!

Situaţie scandaloasă la Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, unde conducerea a hotărât, absolut ilegal spunem noi, că nu mai primesc spre internare bolnavi în secţia de terapie intensivă a spitaluilui, deşi din cele nouă paturi de terapie intensivă, la această oră sunt ocupate doar 5, însă conducerea vrea să le păstreze pentru bolnavii din judeşul Timiş, căci în mintea directorului şi a conducerii acestui spital, cei din Timiş, sunt mai români ca cei din Arad, Caraş, sau Hunedoara.

 

În condiţiile în care strategia ministerului este ca în prima fază să se folosească secţiile de Terapie Intensivă a spitalelor de boli infecţioase, conducerea acestui spital, în frunte cu directorul medical Cristian Oancea a hotărât să ţină goale paturi neocupate din această secţie pentru posibili pacienţi din judeţul Timiş, conform digi24.

 

,,Nu mai putem primi bolnavii din Arad, Hunedoara, Caraş. Rugăm autorităţile locale din aceste judeţe să ia măsuri şi să se implice!!”, este declaraţia doctorului Cristian Oancea,director medical al Spitalului de Boli Infectioase Timişoara.


În situaţuia actuală din lume, şi în contextul problemelor cu care se confruntă Europa, în condiţiile în care tot mai multă lume vorbeşte de solidaritate, cel mai bun exemplu de solidaritate sunt spitalele din Germania de la graniţa cu Italia, care au început să primească pacienţi italinei pentru a veni în ajutorul vecinilor din Italia, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, nu mai primeşte nici români din alte judeţe, ca să se înşeleagă clar situaţia.



Aşteptăm ca noul Ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, să demită toată conducerea acestui spital căci are această posibilitate.

 

 

Sursă Foto: opiniatimisoarei.ro