Victor Costache, ministru Sănătăţii a demisionat în plină criză coronavirus!

Data publicare: Joi, 26 Martie, 2020 Total: 1305 accesari

Victor Costache, ministru Sănătăţii a demisionat în plină criză coronavirus!

Nu se cunosc exact motivele demisiei,  însă ultima declaraţie făcută miercuri seara de către ministru a fost anunţul prin care acesta anunţa testarea întregii populaţiei Bucureştiului pentru Covid 19. Primii testaţi ar fi personalul medical apoi toată populaţia capitalei.

 

Intenţia era să se facă o evaluare a stării populaţiei legat de gradul de infectare a populaţiei, extrapolând la nivelul ţării după evaluarea din capitală. Se dorea şi încă se doreşte a se efectua teste în marile aglomerări urbane.

 

Dacă ne întrebaţi pe noi, care nu suntem specialişti în domeniu, nici virusologi, nici epidemiologi, nici doctori, însă această idee ni s-a părut un monument de prostie din momentul în care am auzit declaraţiile. De ce? Simplu, în condiţiile în care nu exista la ora actuală în marile aglomărări urbane încă, decât parţial, suficiente aparate de testare şi suficiente chituri de testare, şi nu se fac teste la toţi suspecţii de Covid 19 în ţară, să vrei să faci o testare în masă a unui singur oraş, adică de 2 milioane de oameni, oficial, 3 milioane faptic în Bucureşti, şi să nu îţi propui să asiguri la nivel naţional testarea întregului personal medical, a poliţiştilor, jandarmilor care intră în contact cu populaţia posibil infectată, şi să nu-ţi propui să testezi toţi pacienţii suspecţi de infectare, dar să vrei să testezi masiv un singur oraş, astă ni s-a părut mama prostiei.


Dacă acesta este motivul demisiei, este unul absolut întemeiat, în opinia noastră personală.

Ultimele informaţii sunt că premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut demisia ministrului sănătăţii, care probabil urmează să şi-o prezinte. Motivul care l-a determinat pe premier să ceară această demisie ar fi proasta gestionare a crizei provocată de noul Coronavirus, iar Victor Costache a DEMISIONAT!


Tot pe surse, ministrul interimar va fi numit Nelu Tataru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care ar fi fost chemat de urgenţă în capitală de la Suceava.


Sursă Foto: digi24.ro