Ce NU ai voie să faci astăzi de Buna Vestire. Ce mare superstiție există în această zi

Data publicare: Miercuri, 25 Martie, 2020 Total: 854 accesari

Ce NU ai voie să faci astăzi de Buna Vestire. Ce mare superstiție există în această zi În fiecare an, pe data de 25 martie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Buna Vestire, fiind cea mai veche sărbătoare dedicată Maicii Domnului. Această sărbătoare, reprezintă ziua în care Arhanghelul Gavril i-a vestit Fecioarei Maria, că îl va naște pe Iisus. 

În această zi este dezlegare la pește, adică cei care țin postul Paștelui au voie să mănânce pește. 

Ce NU ai voie să faci astăzi, de Buna Vestire

Potrivit tradițiilor și obiceiurilor care se țin de Buna Vestire, în această zi se spune că nu este bine să pui ouăle la cloșcă, pentru că acestea ar putea ieși cu două capete sau cu patru picioare. 

În anumite zone ale țării, oamenii obișnuiesc să strângă lucrurile nefolositoare și să le dea foc. Această tradiție poartă numele și de "Noaptea focurilor". 

Se spune că în această zi rste bine să ai haine curate pe tine, bani în buzunare și multă veselie. Cu această atitudine de sărbătoare, creștinii  vor avea parte de roade în tot restul anului. 

De asemenea, foarte important este ca în ziua de Buna Vestire să NU dormi foarte mult, fiindcă vei fi leneși tot anul. 

Deși este dezlegare la pește, se spune că pescarii nu au voie să arunce momeală la pești în apă, întrucât aceștia vor muri. 

O altă mare superstiție este legată de modul în care se prezintă vremea în ziua de Paște. Se spune că așa cum este timpul de Buna Vestire, așa va fi și în ziua de Paște.