Pastorul din Arad decedat de COVID-19 a ținut cu câteva zile înainte de a fi internat, trei slujbe la care au participat zeci de persoane

Data publicare: Miercuri, 25 Martie, 2020 Total: 19654 accesari

Pastorul din Arad decedat de COVID-19 a ținut cu câteva zile înainte de a fi internat, trei slujbe la care au participat zeci de persoane

Pastorul în vârstă de 64 de ani din Arad, decedat în urma infectării cu coronavirus, a participat la trei slujbe în perioada 8-12 martie, spun colegii săi din biserica penticostală din Arad unde slujea.

 

Unul dintre colegii săi, pastorul Vasile Lador a declarat pentru Libertatea:


“Eu, personal, nu am participat împreună cu el la slujbe, dar am înțeles că ar fi fost la slujbe în ultimul timp. Cea mai mare slujbă la care a participat a fost pe data de 8 martie, când a venit lume, după care a mai fost la program de două ori, pentru că, între timp, și biserica noastră a sistat adunările. Dar, cel mai bine, contactați-l pe băiatul care a fost cu el la slujbe, Adi Bârzan”, citează libertatea.ro

 

Acelși Adi Bârzan a declarat pentru libertatea.ro


“Eu am fost cu el pe 12 martie, dar nu îmi amintesc nici să fi dat mâna, nici cu mine și nici cu alții. La slujba din 12 martie au fost în jur de 30 de persoane, nu foarte mulți, a fost o slujbă obișnuită. Mai multe persoane au venit însă la slujba din 8 martie.”


Având în vedere aceste declarații, se impune clar o anchetă epidemiologică de urgență în care să fie identificate persoanele care au participat la aceste slujbe, și să intre automat în izolare la domiciliu cel puțin, deși în perioada scursă de la aceste slujbe până când pastorul a fost depistat cu coronavirus au mai interacționat cu alte perosne.

 

Momentan din informațiile care au ajuns în spațiul public, nu se cunoaște sursa infectării pastorului cu virusul Covid 19.


Se vehiculează teoria că un infectat cu virusul poate transmite boala la un număr foarte mare de oameni, în cazul de fața această posibilitate există, având în vedere faptul că pastorul a băgat în alertă totală Spitalul Județean Arad în care a fost internat și unde a fost depistat cu virusul la câteva zile după internare.

 

 

Sursa: libertatea.ro