Persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa afară în anumite intervale orare

Data publicare: Marti, 24 Martie, 2020 Total: 1485 accesari

Persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa afară în anumite intervale orare

Ludovic Orban a anunțat noi măsuri pentru a reduce contaminarea românilor cu coronavirus.

Este vorba de interdicția de a ieși casă, care începe de la ora 18. Ea va fi valabilă până la ora 22.

 

Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22 și 6, vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00 Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgentee care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie. Se va permite deplasarea în jurul locuinței, sunt limitări ale cetățenilor pe parcursul zilei”,a spus Ludovic Orban.

 

Referitor la persoanele peste 65 de ani

 

“Am văzut că s-a rostogolit o informație neadevărată referitoare la persoanele de 65 de ani: doar pentru a-i proteja se va institui interdicția de a iesi din domiciliu. Dar va exista un interval orar în care se vor putea deplasa” a spus premierul, care a mai afirmat că ar fi posibil ca lanţurille de magazine să ofere produse pentru vârstnici între anumite ore.

 

“Ne impunem, ca obiectiv, servirea exclusivă, în farmacii, în magazine, ca să nu interacționeze cu alți cetățeni. Vor putea merge la magazin, să facă o plimbare”, a explicat Orban.