Iohannis a anunțat că se instituie izolarea obligatorie pentru toți cetățenii printr-o Ordonanță Militară! Armata iese în stradă alături de POLIŢIE!

Data publicare: Marti, 24 Martie, 2020 Total: 8166 accesari

Iohannis a anunțat că se instituie izolarea obligatorie pentru toți cetățenii printr-o Ordonanță Militară! Armata iese în stradă alături de POLIŢIE!

Klaus Iohannis a anunțat că de MIERCURI 25 martie, izolarea la domiciliu devine OBLIGATORIE.

 

Aceste restricții vor fi concretizare într-o Ordonanță Militară, care va fi redactată.  "Aceste restricții vor intra în vigoare, dragi români, începând de mâine.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

 

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o. Am discutat cu premierul Orban, ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul de Interne. Împreună am evaluat situația care, după cum știm cu toții, devine din ce în ce mai complexă, situația creată evident de epidemia de coronavirus. Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta, însă aceste restricții devin obligații”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis:  

 

Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru îngrădirea răspândirii.

Noi măsuri de circulare. Ce a fost până acum o recomandare e de acum o obligaţie. 

Am convenit să pregătim pentru persoanele din carantină sau înizolare măsuri de supraveghere electronică.

Am convenit să folosim şi armata pentru a gestiona mai bine situaţiile din teren.

Armata va pune la dispoziţie personal. 

Un punct foarte special, ţin să-l menţionez, persoanele cele mai vulenrabile sunt persoanele peste 65 de ani.

Avem nevoie de măsuri dar şi restricţii speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale. Vor trebui în interesul lor propriu să stea practic tot timpul acasă.

Aceste restricţii se vor finaliza într-o ordonanţă militară.

Restricţiile vor intra în vigoare de mâine,25 martie!