Măsuri DRASTICE în România! Primul județ care a fost închis

Data publicare: Marti, 24 Martie, 2020 Total: 800 accesari

Măsuri DRASTICE în România! Primul județ care a fost închis Chiar dacă circulația persoanelor publice a fost restricționată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență doar pe timpul nopții, la Maramureș a fost restricționată și circulația oamenilor pe timp de zi

Potrivit Evenimentul Zilei, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis un ordin semnat de prefectul județului, domnul Nicolae Silviu Ungur, prin care se interzice circulația tuturor persoanelor și pe timp de zi. 

" Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu excepția următoarelor motive :
-deplasarea în interes personal inclusiv între locuința/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

-deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/ domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale

-deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță"  se arată în ordinul prefectului, potrivit evz.ro. 

De asemenea, toate persoanele care au domiciliul în județul Maramureș, trebuie să aibă asupra lor legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.  

Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020 ora 00:00 . 

Prefectul de Maramureș a pregătit și un program orar, care a fost bine gândit pe categorii de persoane, pentru accesul la magazine alimentare sau farmacii. Astfel, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața din intervalul orar 7:00-11:00, urmând ca de la ora 11:00 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele sub 60 de ani.

De asemenea, la intrarea în județul Maramureș, pe rutele rutiere se vor institui filtre de poliție, jandarmi, și polițiști locali, care vor avea misiunea de a stabili motivele persoanelor care se află în deplasare, unde merg și istoricul de călătorie în ultima perioadă.