Poliţia verifică pe străzile din Arad respectarea prevederilor din Ordonanța militară 2, care interzice cetățenilor să iasă din casă noaptea

Data publicare: Luni, 23 Martie, 2020 Total: 6308 accesari

Poliţia verifică pe străzile din Arad respectarea prevederilor din Ordonanța militară 2, care interzice cetățenilor să iasă din casă noaptea

Luni seara, începând cu ora 22.00, a intrat în vigoarea prevederea din Ordonanța militară 2, care interzice cetățenilor să iasă din casă noaptea, între orele 22-6. Aceștia pot totuși părăsi domiciliul doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente.

 

În Municipiu Arad, Poliţia este pe stradă, veghiind la respectarea prevederilor din Ordonanța militară, cei care totuşi părăsesc domiciliul trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.




 

Pe multe artere din municipiu au fost amplasate filter care au misiunea de a verifica toţi cei care părăsesc locuinţele din municipiul Arad. Există şi echipaje mobile care patrulează şi care prin megafoane transmit mesajul către populate să nu părăsească locuinţele.

 

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.




De asemenea, reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Cine încalcă reglementările din Ordonanța militară 2 poate fi sancționat de Poliția Română, Jandarmeria Română sau Poliția locală, Pentru faptele care nu sunt de natură penală, nerespectarea prevederilor din Ordonanța militară se sancționează cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.