Gigantul LEONI, cu 10.000 de angajaţi în România, închide o parte din uzine și solicită ajutorul statului din cauza coronavirului!

Data publicare: Luni, 23 Martie, 2020 Total: 14967 accesari

Gigantul LEONI, cu 10.000 de angajaţi în România, închide o parte din uzine și solicită ajutorul statului din cauza coronavirului!

Gigantul german din industria automotivelor, Leoni A.G. present şi în România cu trei fabrici dintre care una în Arad, şi alte două în Bistriţa şi Piteşti, a decis luni să închidă o parte dintre fabricile din Europa, nordul Africii şi continental american, precum şi să reducă programul de lucru în Germania şi alte locaţii europene, și va solicita ajutorul statului pentru a putea face faţă pierderilor generate de criza coronavirusului.

 

În România, Grupul Leoni A.G. are circa 10.000 de angajaţi.

 

Implementarea acestor măsuri la nivel de grup va reduce semnificativ costurile, inclusiv cele salariale, în condiţiile în care activitatea companiei este drastic afectată de restricţiile impuse de epidemia de coronavirus şi problemele cu care se confruntă industria automotive.

Măsurile anunţate astăzi se vor menţine pe toată durata restricţiilor aplicate producătorilor auto, estimate deocamdată la 4 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire.

  

„Leoni AG se aşteaptă la poveri considerabile asupra vânzărilor, câştigurilor şi lichidităţii. Nivelul acestui impact nu poate fi preconizat la momentul actual„, a subliniat Leoni, potrivit Agerpres.

 

De asemenea, Leoni va recurge la oferta făcută de Guvernul german şi intenţionează să solicite ajutor financiar. Aceste fonduri vor creşte flexibilitatea financiară a companiei şi vor fi utilizate la nivel de grup pentru a asigura continuarea operaţiunilor”, a precizat producătorul german.