De marți 24 martie, internările pentru operații și investigații medicale sunt suspendate pentru 14 zile

Data publicare: Luni, 23 Martie, 2020 Total: 965 accesari

De marți 24 martie, internările pentru operații și investigații medicale sunt suspendate pentru 14 zile Începând de marți 24 martie a.c., internările pentru operații și investigații medicale vor fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile, iar în termen de 48 de ore vor fi externați toți pacienții, care nu sunt urgențe și nu necesită obligatoriu îngrijiri medicale, conform deciziei avizate de Ministerul de Interne Marcel Vela. 

În după-amiaza zilei de luni 23 martie a.c., Grupul de Comunicare Strategică anunță: 

" Astăzi 23 martie a.c., a fost trimis ordinul comandantului acțiunii avizat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV 2 ( noul coronavirus) la nivelul unităților sanitare publice și private. Astfel începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate" . 

De asemenea se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.