NOUTĂȚI din partea meteorologilor. VEZI ce fenomene sunt vizate

Data publicare: Luni, 23 Martie, 2020 Total: 977 accesari

NOUTĂȚI din partea meteorologilor. VEZI ce fenomene sunt vizate Potrivit noilor informații primite din partea Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele ore sunt așteptate fenomene neașteptate pentru această perioadă din an.

Începând de luni 23 martie ora 6:00, până miercuri 25 martie ora 18:00, fenomenele vizate sunt: răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și precipitații mixte. 

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. 

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/ 23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice, sud-vestic. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50-60 km/h, mai mari în regiunile sudice, sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

Zonele în care aceste fenomene sunt vizate sunt: Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania.

Sursa: DSU
Foto: ANM