Bilanţ CORONAVIRUS | 433 cazuri confirmate în România şi s-a înregistrat al doilea deces!

Data publicare: Duminica, 22 Martie, 2020 Total: 901 accesari

Bilanţ CORONAVIRUS | 433 cazuri confirmate în România şi s-a înregistrat al doilea deces!

Grupul de Comunicare Strategică informează într-un comunicat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut la 433. Astfel, duminică au fost confirmate 66 cazuri noi.

 

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

 

Primul deces a fost al pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).Al doilea deces  la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă. Pacientul avea 74 de ani.

 

Până duminică, 22 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).