Coronavirusul a fost tratat cu succes până acum la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara

Data publicare: Vineri, 20 Martie, 2020 Total: 1753 accesari

Coronavirusul a fost tratat cu succes până acum la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara

O femeie de 33 de ani şi un bărbat de 37 de ani, ambii din judeţul Timiş, precum şi alte patru persoane din alte judeţe ale ţării, urma să fie externaţi, joi seară, din Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, după ce au fost declaraţi vindecaţi de coronavirus.

 

Numărul celor vindecaţi la ”Victor Babeş” din Timişoara ajunge, astfel, la 22., iar la nivel naţional, numărul ajunge la 25.

 

Medicul timişorean  Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, ămpreună cu o echipă de medici, au aplicat o schemă de tratament cu medicamente folosite în cazul SIDA, pe care a elaborat-o împreună cu directorul Institutului Matei Balș, Adrian Steinu Cercel. 

 

15 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi cu această schemă de tratament, care după testele efectuate, au prezentat 2 probe negative consecuvtive la coronavirus, conform realitatea.net

 
Pacienții care au scăpat de virus erau tineri și nu aveau alte probleme de sănătate.


Medicul a precizat că pacienții declarați vindecați trebuie să stea în izolare în continuare.

"Recomandam ca pacientii sa stea in autoizolare sa mai ramana 14 zile, daca se prezinta simptome trebuie sa ne anunte iar in a 12 zi de autoiozolare mai sunt recoltate inca o data ca sa ne asiguram ca sunt negativi. Se stie ca boala poate evolua in doua faze: intr-o prima faza in care virusul este in faringe si in nas, pe care noi il determinam si dupa o perioada de pana la zece zile poate sa apara o noua simptamologie cu agarvarea formelor si evolutie severa. In acest interval, virusul migreaza din faringe in plamani", a mai precizat specialistul citat de aceeaşi sursă.