Bilanţ CORONAVIRUS | 260 cazuri confirmate în România – 43 de cazuri noi în ultimele 24 de ore!

Data publicare: Miercuri, 18 Martie, 2020 Total: 761 accesari

Bilanţ CORONAVIRUS | 260 cazuri confirmate în România – 43 de cazuri noi în ultimele 24 de ore!

Un număr de 43 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, astfel că bilanțul a ajuns la 260.

 

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns miercuri seară la 260 după ce în ultimele ore au fost confirmate alte 14 de cazuri noi. Reamintim că miercuri dimineaţă fuseseră confirmate 29 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus. „De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj”, au anunţat autorităţile.


„Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.   De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj.  

 

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 2 ani şi 57 de ani”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.   Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.   

 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. În stocul unităţilor sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).  Menţionăm că  SC Unifarm SA achiziţionează şi distribuie  în permanenţă către unităţile sanitare, pe bază de comandă,  teste de diagnostic.  

 

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.