Sute de români blocaţi la vama dintre Austria și Ungaria, după ce Ungaria închis granițele

Data publicare: Marti, 17 Martie, 2020 Total: 3336 accesari

Sute de români blocaţi la vama dintre Austria și Ungaria, după ce Ungaria închis granițele

Ungaria a anunțat închiderea vămilo de mar’i dimine’a de la ora 01.00, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria.

 

Citește și: Ungaria şi-a închis graniţele de marţi dimineaţa de la ora 1.00. Cetățenii maghiari pot intra în Ungaria dar nu mai pot ieși!


“Așa arată la noi în vamă, la intrare în Ungaria. Nu se intră în Austria, nu se iese. Nu se intră în Ungaria, totul este blocat. Nu trece absolut nimeni. Facem grevă. Ori ne lasă să ne ducem la noi în țară, ori nu mai facem nimic”, își strigă disperarea un român. 


Oamenii lăsați în frig, fără explicații, așteptând cu orele la vamă.


Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române. Li s-a spus că au de așteptat, dar aste era la ora 3:00. De atunci, nimic. Alții au precizat că au încercat să sune la ambasada României, dar la telefon nu a răspuns nimeni.


Într-unul dintre microbuzele care trebuie să ajungă la Satu Mare se află inclusiv un copil de doi ani, ne-a explicat unul dintre sătmărenii blocați la vamă.


La ora 8:00, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.




 

 

Sursa : presasm.ro